You Will Never Walk Alone

By: razmin razak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-Feb-2007 12:04 Email | Share | | Bookmark
The Last Wedding Pictures

Cass Hensem
Berdiri Tegak!
Nikah 1
View all 12 photos...
Arghhh...ni kali kelima aku try nak upload gambar nih. Aku rasa something wrong the laptop aku ni. Memadangkan aku takleh nak upload gambar lagi, ni jer la dulu...nanti aku tambah-tambah bila boleh nanti.
Actually, bukan kerana apa aku lama tak upload(tak sampai sebulan lagi pung), tapi once a person bertukar statusnye, prioroty nyer juga perlu diubah. Tidak lagi boeh pentingkan diri sendiri, kerana kini mempunyai teman hidup. Kiranya dah ada couple. Memangla dulu-dulu pun semua orang ada couple. Tapi, yang ini adalah secara sah, dan bila secara sah tanggungjawabnya pun kena UP la sikit... Jadi ingatlah bagi mereka-mereka yang bercadang nak berumahtangga dalam masa terdekat nih, persiapkan lah mental kita, persiapkanlah fizikal kita. To me, i would stressed more on the mental part, as that's what matters most(to me lah) in a marriage.
Apa aku merepek ni? Well..ni alasan aku dah lama tak upload.




p/s--Congrats pada Din yang baru sahaja kawin. Band yg main masa kenduri lu memang kewl doss




Quote:
Update to yesterday's entry. This is actually pictures from my wedding, two months ago. Thus, i would like to name this entry as The Last Wedding Pictures. Lama sangat dah gambar-gambar ni terperap dalam simpanan. Special thanks to our official photographer in capturing the moment. What more can i say? It was a very meaningful day for both of us. Hope it shows in the pictures. Cheers


I will try to upload as much and as fast as i can, but work is really catching up. And, macam aku cakap kat atas, with great powers comes great responsibilities. Heh...SMI




Monday, 22-Jan-2007 15:46 Email | Share | | Bookmark
Mr. Wabbit

Cass Cute La Tu
Akut..AKut..Makan Rabbit
Haa...Tgk Camera Tuh
View all 7 photos...
Setelah kena damn oleh Ecah, aku pun tergerak lah nak upload lagi gambar of our honeymoon yang taklah seberapa jauh dari kotaraya Kuala Lumpur.
Still on the subject of Bukit Tinggi. The weather was quite refreshing, not too hot and not too cold. Cause, too cold pun tak syiok gak(menjawab soalan aishifu nih). Hehehe...
Entry kali nie is one of the attractions that they have here in Bukit TInggi which is the Rabbit Farm.











Quote:

Punyer la banyak arnab kat sini, memula datang tu ingatkan ada la yg dok berlari-lari. Rupa-rupanya, ada lagi yg dok dalam tempat tidur. Dah la tu, diorang duduk berlapis-lapis. Gila sesak. And rabbits, very fragile creatures. Nak pegang pun takut jerr...takut terpicit kang, mati lak arnab nih.
And yess..they are cute.Have to admit it, very adorable.






Saturday, 13-Jan-2007 07:03 Email | Share | | Bookmark
Hungry Fishes

 
Gambar ni di ambil masa honeymoon kat Bukit Tinggi, Pahang.
Yeah..yeah...i know. Its not that far of a place to be on a honeymoon.
Takper la, it was an interesting place. Nanti ada out rezeki lebih, ill try and bring my wife somewhere else.
I actually have tons of Bukit Tinggi pictures, but lets load them up piece by piece.
This one is about fishes. Yepp.. they breed lots of these type of fishes in their Japanese Garden. And they are very hungry... I bought some food for them, and once they taste the food is in the water, they change from they're gracefulness into 'like pirahna's'. Very scary...



Quote:

Ada kawan baik yang memberitahu, asal usul pembuat fotopages ini, dan ia membuat aku berpikir sama ada aku patut menggunakan ia lagi kerana asal usulnya tidak patut aku sokong. AKu berpikir panjang(hence lama tak update), but aku terpikir balik kata-kata sahabat aku itu, 'ada banyak cara untuk kita berjihad'.
So, i made a decision, selagi aku tak perlu bayar satu sen pun..ill continue using it. Tapi, jika satu masa lagi ia memerlukan bayaran, hmm...tak hingin aku menyokong penindasan mereka




Monday, 25-Dec-2006 06:30 Email | Share | | Bookmark
The Day I Got Married (Part II)

Pengapit Aku Seronok Betui Dia
Kangkang Tak Cover Lak
Takde Bersanding, Terus Makan
View all 12 photos...
As we are still waiting for the official pictures from my fotographer, i give you... the wedding sebelah lelaki.

This time, i dah warning awal-awal kat mak andam, jangan la mekap tebal-tebal, susah nak senyum...heheh



Date: 10 Dec 2006
Place: Kelab Ukay Perdana (same place...)
Event: Walimatulurus Razmin & Fahanaz



Quote:

When you want to plan a wedding, orang-orang tua selalunya akan memainkan peranan yg penting. Sebagai orang lelaki, aku ditolak tepi terus. Hehehe...takpa laaa, aku jenis tak kisah. Biarlah orang-orag tua set semua benda.Aku bagi idea sikit-sikit sudah laa. Tapi kerja kawin ni bukan kerja senang, banyak susah dari senang. Lebih-lebih lagi kalau nak grand-grand, nak hebat-hebat dan terpengaruh dengan kata-kata seperti "kawin sekali seuumur hidup" dan sebagainya. Makanan kena perfect, baju kena lawa...etc..etc.. Sampai bertekak-tekak lah, orang tu nak camtu, orang ni nak camni...Biasa lah, tapi kita sebagai pengantin nak kena ingat satu, all they want is the best for us.
To me, since everything dah selesai, aku bersyukur jer.
Kerana bagi aku, matlamat akhir..aku dah ada seorang isteri








Thursday, 21-Dec-2006 09:47 Email | Share | | Bookmark
The Day I Got Married

Pengantin Wanita
Pengantin Lelaki Muka Cuak
Lama Tunggu Pak Imam Sembang
View all 12 photos...
The Day I Got Married

Alhamdullilah, everything dah settle.
First of all, thousand thanks for the well-wishes,for those who could
made it. Special thanks to ezdy for showing up even if its quite a late
invitation from me.



To all makcik-makcik and pakcik-pakcik, thanks for all the advices, all
your help in making the majlis(to me) a success. To friends from my past
and present, thank you for your support.We will always evolve from a bachelor
to a married man, but friends will stay the same. YNWA

Last and certainly not least, mak bapak aku, if not without their blessing,
than i would't be married today(and also a little bit of money..heh).



Quote:
Certainly all this are not taken by me, mana de aku nak ambik, aku yang
kawin kann..
Pictures are from the majlis akad nikah held in the morning of the 2nd of
December 2006 and the majlis bersanding and makan-makan in the afternoon
of the very same day.
So, this is from my brother in law punyer camera. My official wedding
pictures is as of today still under construction by melatiputeh.fotopages.
p/s--kepada sesiapa yg belum kawin atau tak lama lagi nak kawin, yg lelaki la kan, cakaplah
kat mak andam/pak andam tuh, tak mau mekap lebih-lebih. Aku rasa keras giler muka aku.
Itu yg tak senyum sangat tuh






[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net